×
Super! Nu har vi gemt den!
Og der havnede en favorit til samlingen :)
×
01.10.2020: Vores leverancer fortsætter som sædvanligt, 1-4 arbejdsdage
OUTLET30-70%

Sko Online

183 resultater
Side 1 af 4

Nike - et skoleeksempel på en moderne historie om succes.

Phil Knight og Bill Bowerman begyndte deres samarbejde i 60'erne. Bowerman var blevet løbetræner på University of Oregon og søgte konstant nye måder at udvikle atleterne i sit team, bl.a. ved at finde bedre løbesko.

Knight var en talentfuld mellemdistanceløber fra Portland, der kom til University of Oregon 1955, og som havde Bowerman som træner. Knight tog derefter hans MBA i Finance på Stanford University. Da forsøgte han at få japanske fabrikanter til at bide på hans idé om at gøre højteknologiske sportssko, som skulle slå de tyske mærker (læs Adidas og Puma), som da dominerede markedet. Han fik derefter lov til at udvikle og sælge professionelle løbesko fra det japanske mærke Tiger sko i USA. Knight kontaktede Bowerman, som blev hans følgesvend.

De grundlagde virksomheden, som blev kaldt Blue Ribbon Sports. Knight rejste rundt i USA og solgte Tiger fra bagagerummet på hans grønne Plymouth Valiant mens Bowerman dissekerede Tiger skoene for at se, hvordan han skulle om design dem for at få højere ydeevne. Deres første medarbejder blev løbevennen Jeff Johnson som Knight havde mødt på Stanford. Johnson udviklede firmaet ved at oprette en postordre virksomhed, som gjorde at virksomhedens salg af sko gik op kraftigt.

Personerne bag den geniale swooshen og "Just do it".

Johnson var den, der kom på navnet Nike i 1971. Navnet er taget efter den græske gudinde for sejr Nike. En kvindelig design studerende på Portland State University, Carolyn Davidson, designede logoen, den såkaldte swooshen. Phil Knight var manden, som opfandt Nike's enestående gode slogan "Just do it" og Bowerman var designeren af de epokegørende Nike sko med "vaffel" undersider. Rygter siger, at han havde gjorde det mønster ved hjælp af hans kones vaffeljern.

Nike sko og tøj bæres af de store stjerner.

I 1980'erne blev Nike førende på markedet for sportssko, meget takket være Nike Air teknologien. Nike havde stor succes med skoene Air Jordan med basketball stjernen Michael Jordan som gallionsfigur. Nike satsede stort på sko og tøj til løbning og fodbold, og sponsorede store hold i disse sportsgrene. Der blev også gjort en stor satsning på Europa og takket være vellykket sponsorering indenfor fodbold blev man en stærk konkurrent til Adidas som tidliger hade været førende i Europa på sko og tøj til sportsfolk.

I 90erne udviklede Nike sin virksomhed til Golf sko og tøj, og i 1996 underskrev Nike en sponsoraftale med Eldrick "Tiger" Woods. Nike begyndte også med tøj og sko for cykilster og tegnede samtidig en kontrakt med Lance Armstrong.

Nike sko til alle sportsfolk (?If you have a body, you are an athlete?).

Nike er et skoleeksempel på en moderne succeshistorie. Nike er nu verdens største mærke inden for sportsbranchen. Takket være et enestående innovativt fokus, med konstant produktudvikling, så har man en fordel i form af tekniske løsninger til sko og tøj, som skal give sportsfolk de bedste forudsætninger for at nå deres mål.

Købe Nike sko online.

Køb din Nike sko online! Her hos Brandos.dk kan du finde flere modeller at vælge imellem sneakers, løbesko og streetsko til både herrer og damer. Gratis returret med 30 dages åbent køb - tøv ikke med at købe dine sko nu online!

Vis mere...Visa mindre...

183 resultater