Gummistøvler

688 resultater

Find dine gummistøvler hos Brandos

Der er ingen bedre måde at beskytte fødderne mod oversvømmelse på regnfulde dage eller mod snavs og skader i skoven, når du plukker svampe, end med et par gummistøvler. I vore dage er vi så heldige, at vi kan vælge gummistøvler, der passer til vores stil og humør, fordi udvalget efterhånden er så stort. Du kan lade dig friste af de klassiske sejlerstøvler til et par kække gummistøvler i neonfarver, markedet bugner af variation, hvilket ikke rigtig var tilfældet for bare ti år siden. Hos Brandos har vi gummistøvler fra solide, kendte mærker og også mange skøre modeller til både kvinder, mænd og børn.

Fra det engelske militær til lyserøde designergummistøvler

Det er det britiske militær, vi kan takke for gummistøvlen, fordi de i 1800-tallet brugte tid på at udvikle en støvle, der kunne modstå våde forhold. Wellington-støvlen, som den hed i daglig tale, var i begyndelsen fremstillet af kalveskind og læder. Da man i midten af 1800-tallet fandt ud af at forme rågummi, den såkaldte vulkaniseringsproces, begyndte man at fremstille Wellingtons i gummi. Og som vi ved i dag, var det en gigantisk succes. I udgangspunktet var støvlerne tiltænkt bøndernes arbejdsomme fødder eller andre, der traskede rundt i våde marker, men gummistøvlen blev hurtigt den foretrukne fritidsstøvle, når det kom til at være udenfor. I dag fås gummistøvlerne i enhver tænkelig udformning, fra de klassiske sorte og grønne modeller til blomstrede og prikkede udgaver.

Gummistøvler har også brug for kærlighed

Selvom gummistøvler er noget af det mest hårdføre fodtøj, man kan forestille sig, har de også godt af pleje. De kan lide at stå tørt og mørkt, når de ikke er i marken. Det beskytter deres egenskaber, så de holder længere. Når du har brugt dem, er det ingen sag lige at skylle dem på ydersiden og tørre dem med en klud. Har støvlerne en udtagelig sål, er det også godt at lufte den uden for støvlerne fra tid til anden. Bliver støvlen våd indeni, ordner du det snildt med en omgang avispapir i støvlen, som suger fugten til sig.

Gummistøvlernes revolution

Gummistøvlen har på kort tid været igennem en decideret revolution. Fra at have været en rent praktisk foranstaltning er gummistøvlerne blevet en del af modescenen. Et par knaldrøde gummistøvler bringer liv og glæde til selv den vådeste dag, og de blomstrede skaber hygge i sommerhuset. Vi har gummistøvler af enhver tænkelig udformning og farve, og vi har selvfølgelig de klassiske gummistøvler fra svenske Tretorn og de moderigtige sorte Hunter-gummistøvler. Hos Brandos er gummistøvlen med i front.
Side 1 af 12

688 resultater